Beeolocal

Lokale honing tegen hooikoorts

In de zomer en het voorjaar hebben veel mensen weer last van hooikoorts. Deze vervelende allergie belemmert veel mensen om van de natuur te genieten. Honing kan dan voor verlichting zorgen.

hooikoorts van bloesem

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een reactie van het immuunsysteem op het inademen van stuifmeel of pollen. Jouw lichaam beschouwd de pollen als gevaarlijk met als gevolg dat het stofje histamine vrij komt. Histamine zorgt er onder andere voor jouw bloedvaten verwijden waardoor er veel vocht vrij komt. Zo ontstaat bijvoorbeeld een loopneus.

Honing als remedie

Hoe kan honing hierbij helpen? Het werkt eigenlijk heel simpel; lokaal geproduceerde honing bevat ook een kleine hoeveelheid van de pollen (stuifmeel) waar mensen met hooikoorts zo allergisch voor zijn. De bijen vliegen heel de dag rond opzoek naar nectar. Zo komen ze ook in aanraking met allerlei andere pollen. Deze pollen belanden uiteindelijk ook in de honing.

Door iedere dag een kleine hoeveelheid (bijvoorbeeld een eetlepel) honing te eten bouw je resistentie op tegen deze pollen. Het werkt hetzelfde als met een inenting tegen een ziekte, een klein beetje (afgezwakt) virus wordt ingespoten zodat je lichaam uiteindelijk immuun wordt.

Het is extra belangrijk dat je hierbij lokale honing gebruikt. Zo weet je zeker dat de bijen ook in aanraking gekomen zijn met de pollen waar jij zelf zo’n last van hebt. Honing uit de supermarkt komt waarschijnlijk uit het buitenland en bevat dan ook weer andere pollen.

Verkoopt u lokale honing?
Voeg uw loctie gratis toe!